16 januari 2013

Min frukost just nu - äppel/päron gröt

Under större delen av hösten så åt jag denna "äppelgröt" till frukost, och faktum är att jag drabbades inte av någon förkylning/influensa trots att resten av familjen insjuknade.

Det har aldrig hänt innan. Dessutom är den god!


Den består av päron, äpple, selleri och ingefära som mixas till en gröt med lite vatten. 

Päron innehåller ett pektin som är blodsockersänkande samt renar kroppen från gifter, och är även bra för njurarna. Päron anses precis som äpple kunna hjälpa till vid kontroll av vikten.

Ingefära innehåller mest antioxidanter per gram, det är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk och illamående. Ingefära stimulerar ämnesomsättningen och motverkar förkylningar samt, liksom päron, renar kroppen från gifter.

Selleri är både kalorifattig och smakrik, den ger dig C-vitamin som stärker immunförsvaret samt maximerar kroppens förmåga att ta upp järn. Selleri är också en utmärkt källa till fibrer, folsyra, kalcium och vitaminerna B6, B1 och B2. Där de sistnämnda är kända för att stärka cellförnyelsen och hjärthälsan.


Detta recept samt många flera har jag hittat i denna bok av
författarinnan Erica Palmcrantz Aziz.


Inga kommentarer: